МЕН НЕ МЕ БОЛИ….

Разказ на един доктор анестезиолог:

Докараха при нас баба на 80 год, цялата жълто-зелена. Питам какво я боли и тя ми за разказва. Започнах да кашлям, и една моя приятелка ме посъветва да пия газ по една супена лъжица в продължение на 8 дни. Аз я пих само 6 дни, а ето че ме докараха в болницата. Остават ми само още два дни, може ли да кажа на дъщеря си да ми донесе газта?
За съжаление бабата почина вечерта, черният й дроб се беше разпаднал.
И ето ви още един разказ с тъжен край: отишла една баба при лекаря, прегледал я, й предписал лекарства за 80 лева. Бабата купила лекарствата и разбира се разказала на съседките за покупката, дала им и по малко таблетки, защото за тази цена лекарствата трябва да лекуват всичко. Първата съседка починала веднага, а другата на следващия ден.

Е такива истории….. безплатно отношение към своето здраве

Най разпространената група”не боли” – не трябва да се ходи на лекар – не е нужно да се дават пари напразно.
Когато заболи – тогава ще отида! Медицината е напреднала – имаме познати лекари, няма значение, че познавам стоматолог, а на мен ми е нужен гинеколог – той има свои познати…ще препоръча някого… Най-икономичните към своето здраве са събрани тук. А най-нещастни са техните роднини — да ги погребват…. Възпитавате Вашите деца – по същия начин… Да се разплащат за Вашето незнание със законите на живота. Рак и хиляди други, и така е добре щом не ни боли, а когато заболи и вече няма какво да се направи… 2-3 месеца и земна вана с дълбочина 2 метра… до дървета и храсти в пълна тишина.
Инфаркти и инсулти – Вашите приятели уважаеми НЕЛЮБИТЕЛИ на своето тяло. Като гръм от ясно небе ( за Вас ) те пристъпват към Вас, чакат, докато Вие загубите, това което във Вашето детство е било Здраве. Ще имате късмет, ако „умрете незабавно…“ а в действителност, може да се парализирате, да полежите 10 години на ръцете на децата си или на роднините си… СТАТИСТИКАТА показва, че ИНФАРКТ се среща и при 20 годишни !!! А ако Вие сте на 30 – работите и естествено мъжете мислят, че здравето е завинаги…

Надявате се на Бърза помощ.

Разбира се, Вие нещо правите – ето вчера се записахте на басейн. А може би ще отидете веднъж-два пъти в месеца, може би в годината, но важното е , че сте се записали – фитнеса също е добър, а и банята не е лоша. Съдбата ще ти отпусне да поживееш още няколко допълнителни години … Но това не е грижа за себе си! За здравето – както за зъбите и дрехите – необходимо е да се грижите всеки ден. Най простият и ефективен способ – Продуктите на Вижън.

Половината от хората предпочитат безплатната медицина.

Всеки втори човек – 52% – се обръща към поликлиниката, а когато се разболее, всеки трети – 37% – се лекува сам. За това говорят резултатите от допитване до общественото мнение. 6% от хората отиват в платени медицински учреждения, 2% – при билкари, нетрадиционна медицина, 3% изобщо нищо не предприемат, оставяйки ситуацията „на самотек“.
Здравословното си състояние хората оценяват умерено-оптимистично. Почти една трета – 31% – от анкетираните считат себе си като цяло добре здравословно, 45% – са удовлетворени, 24% – като цяло – лошо. Всеки четвърти от запитаните отбелязват, че за последен път е ходил на преглед през тази година, 28% – веднъж за последните три години, 29% – преди повече от четири години, а 15% съобщават, че никога не са правили това.
Участниците в допитването по-скоро негативно оценяват качеството на сегашното медицинско обслужване, което те получават. Повече или по-малко доволните са 34%, недоволните 66%. Сред анкетираните, считащи се бе за добре материално, преобладават позитивно настроените към медицинското обслужване. В групата на средно и лошо обезпечените доминират негативните отзиви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *